lunes, 23 de abril de 2007

La regidora d’urbanisme de Barcelona, Assumpta Escarp, atén les preguntes dels estudiants de periodisme de la Ramon Llull.

Assumpta Escarp, la regidora d’urbanisme de l’ajuntament de Barcelona que havia estat la mà dreta de l’ex alcalde Joan Clos, va visitar divendres passat la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, facultat que pertany a la Universitat Ramon Llull i on va respondre a totes les preguntes que li van formular els futurs periodistes.

La regidora en concret va atendre les preguntes d’una de les classes anomenades Seminari, una classe de format reduït, amb menys de 15 alumnes per aula, i on el professor, en aquest cas l’Albert Gimeno, cap de la secció del Vivir de la Vanguardia, va conduir el torn de preguntes i va fer de moderador en tot moment.

Els alumnes de la facultat de comunicació van tenir 45 minuts per preguntar el que volguessin a la regidora, des del futur tresat de l’Ave a Barcelona fins les estratègies de comunicació que empra alhora de parlar amb els periodistes.

El periodista Albert Gimeno va conduir la ronda de preguntes i va dividir aquests 45 minuts en dos blocs. La primera part més formal on els estudiants van preguntar sobre el dret a la vivenda, el perill que pot provocar el traçat de l’Ave als monuments emblemàtics com pot ser la Sagrada Família o fins i tot el possible expropiació de pisos enganxats a la casa Batlló. Finalment els futurs periodistes van formular preguntes més personals per conèixer el tracte de la regidora amb els mitjans de comunicació.

Quan els estudiants varen preguntar sobre els problemes que tenen els joves alhora d’accedir a una vivenda, la regidora va assegurar que “el dret a la vivenda és un dret fonamental” i que des de l’ajuntament “és quelcom prioritari”. Escarp va assegurar que des de l’ajuntament de Barcelona s’està treballant per a solucionar de forma immediata els problemes que pateixen els joves alhora d’accedir a un habitatge, va contestar a la pregunta d’un estudiant preocupat per l’accés a la vivenda, que “potenciar l’habitatge de lloguer i regular el mercat són prioritat”. La regidora va esmentar que fa uns anys el lloguer d’habitatges estava més ben vist que en l’actualitat, “ara sembla que els joves només pensin en tenir el seu propi habitatge”.

Per acabar, els joves van fer referència als nous canvis que viu la ciutat en termes de civisme com pot ser la lluita des de l’ajuntament alhora de reduir el soroll per la nit, Escarp va recordar que molts carrers de la ciutat “estan fets de paviment sonor-reductor”, un tipus d’asfalt de màxima adherència que provoca la disminució del soroll quan els vehicles hi circulen. Escarp va concloure tot dient que “la ciutat és de tots” i “garantir la convivència a la ciutat és el màxim objectiu de l’ajuntament”.

No hay comentarios: