jueves, 26 de abril de 2007

“TOTS SÓN IGUALS”

El debat televisiu entre els alcaldables de l’ajuntament de Barcelona passa desapercebut al coincidir amb el fútbol i la sèrie nordamericana “House”


El debat televisiu entre els alcaldables de l’ajuntament de Barcelona passa desapercebut al coincidir amb el fútbol i la sèrie nordamericana “House”.
"Tots són iguals, no mereixen la pena", afirmava un desencantat veí de Barcelona anomenat Antonio Fernandez que va prescindir del debat dels candidats a l'alcaldia de Barcelona, per a veure el partit de la Champions que enfrontava el Milan i el Manchester. Aquest jubilat de 80 anys confessa estar "escarmentat" de la vida política. Fernández que va treballar 30 anys en una entinat financera creu que "el polítics sempre prometen molt, però que alhora de la veritat no fan res". El mateix li va succeïr a la Marta Parreño que ,farta ja dels “polític i les seves mentides”, no va dubtar en mirar la seva sèrie preferida, protagonitzada per l’irreverent Dr. House. I és que la competència era massa dura.

Dimarts a la nit, el segon canal de la TVE va emetre un debat on els candidats a l'ajuntament de Barcelona van presentar els projectes per a l'alcaldia. Tot i que el programa es va fer en una hora punta, el programa va tenir poc seguiment. Vint i quatre de les vint i cinc persones entrevistades a l'atzar, van assegurar no haver vist el debat polític. Mercè Garcia, una mestressa de casa de 50 anys, no va veure el debat polític de TV2 per que "tenia coses millors a fer". Mercè també creu que "tots els polítics són iguals", però ella en particular votarà a Trias, candidat de Convergència i Unió.


Menys clares tenia les coses Carmen Muñoz, una administrativa catalana qui, a més de desconèixer l’existència d’aquest debat, encara no tenia clars ni els candidats que es presenten. “Tampoc no m’importa gaire”, aclaria. “La campanya està sent massa freda” deia el seu marit. Per a en Carles, qui no confia en cap poític, el vot en blanc porta anys sent la millor opció.

L´únic qui confessà haver vist el prgrama, en Ferran de Maria, asegura també que no en va treure gaire profit. “Cap d’ells es va mullar gaire, i les propostes, les de sempre, mentides que si guanyen no compliràn”, deia resignat.

Més d’un dels entrevistats, fins i tot va confondre als candidats, els desconeixia o els posava a partits polítics que no eren els seus. Així doncs, sembla ser que els caldrà una bona campanya als alcaldables i si volen promocionar-se per televisió, millor que no tornin a coincidir amb els titans de la petita pantalla.

D'altra banda, la candidata ecologista d'ICV, Imma Mayol, va assistir a la Facultat de Ciències de la Comunicació Ramon Llull, l'endemà del debat polític de TV2. Mayol va esmentar que "em crec preparada per a ser alcalde de Barcelona" i va anunciar quins són els punts que l'ajuntamnet ha d'avordar per a millorar la convivència a la ciutat.

Per Anna Lasheras i Lluís Feliu

No hay comentarios: