martes, 1 de mayo de 2007

Trias proposa noves fórmules per al tractament de les persones dependents.

El candidat de CIU a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, va proposar el passat diumenge unes propostes sobre la vellesa on el paper de la Generalitat hauria de ser el protagonista. Trias, aprofitant un acte homenatge a la Vellesa que va tenir lloc al Caixa Fòrum, va destacar que “la llei de dependència té un problema de fons, aquest problema és que no respecta les competències de la Generalitat”.

A més l’alcaldable de CIU va aprofitar aquest acte per fer una crítica a l’alcaldia de Jordi Hereu (PSC) i va analitzar les diferents campanyes electorals que s’estan duent a terme des dels principals partits polítics. Trias va riure-se’n de la campanya de Jordi Hereu, on els socialistes catalans porten com a eslògan: “Nou alcalde, Noves idees”. El candidat de la federació nacionalista va esmentar que dins el govern de l’ajuntament de Barcelona, “no hi ha noves idees, estan les mateixes persones i a més, de manera lamentable, hi ha les mateixes formes, formes de falta de respecte envers els demés grups”.

A tot això, Trias, es va centrar en la nova llei de dependència. L’alcaldable de CIU va reconèixer que al seu partit li interessa que aquesta llei depengui de la Generalitat, “hem de marcar quins són els serveis mínims que hem de donar a la gent, obligatoris, universal, com pot ser l’atenció domiciliària, i com hem de ser capaços de desenvolupar-ho”. Un dels plantejaments de Trias és “buscar la col·laboració de la societat civil que ara està donant aquests serveis”.

Trias va afegir que l’actual alcalde “governa de forma partidista”, i que temes com la cessió del Castell de Montjuïc són un clar exemple de que el partit majoritari a l’ajuntament, el PSC, treballa de forma individual, sense tenir en compte els seus socis de govern. Per això Trias, després d’afirmar que la manera d’actuar en la cessió del Castell de Montjuïc, “ és una bufetada als socis de govern i una manca de respecte”, va afegir que “ja hi haurien d’estar acostumats –els socis del PSC- perquè els hi passa sovint”.

Després d’aquestes crítiques de Trias al govern de Jordi Hereu, el convergent va obrir les portes als diferents partits assegurant “que en el meu govern les decisions seran col·legiades, no seran mai decisions d’un sol partit” per això Trias va concloure dient que “cal un canvi de model de ciutat però també de formes, formes que amb mi seran col·legiades i basades en la lleialtat”.

No hay comentarios: