domingo, 27 de mayo de 2007

“He corregut dues curses de nivell internacional en tres hores”

En pocs anys Josep Lluís Blanco s’ha convertit en l’atleta més mediàtic de l’esfera catalana. Ja sigui pels seus bons resultats, medalla de plata en els passats campionats d’Europa a Göteborg, o per les seves peculiaritats a l’hora de promocionar-se, que aquest especialista en el 3.000 metres obstacles s’ha guanyat un lloc en el panorama atlètic internacional.

El cas és que ahir (dissabte 26) en Josep Lluís Blanco tenia la intenció de “teletransportar-se” en una sola tarda i competir en dues curses, una a Cornellà i l’altra a Palafrugell. Blanco pretenia córrer a quarts de set la Milla Internacional de Cornellà, i immediatament després de la cursa volar en helicòpter fins a Palafrugell per a córrer els 3.000 metres lliços del Míting Internacional de Palafrugell a quarts de deu del vespre. “Algun cop ja havia corregut dues curses seguides, però mai amb tant poc temps”, comentava l’atleta.

El repte aeri no va poder ser, la milla de Cornellà és va endarrerir i a l’atleta de Lloret no li va donar temps d’agafar l’helicòpter, no es pot volar amb aquest vehicle aeri més tard de les 19h, però el fet de no poder sobrevolar el territori català entre Cornellà del Llobregat i Palafrugell, no va ser cap impediment per a que en Josep Lluís volés primer a la milla urbana de Cornellà,on va marcar el ritme de la cursa fins al final de la prova, i dues hores més tard al tartan de Palafrugell.

“El més dur ha estat el viatge, després de córrer una milla del més alt nivell és molt dur tenir que conduir 140 quilòmetres” reconeixia Blanco mentre afegia que “a més ens ha plogut molt fort durant la cursa, i això ha impedit que aconseguís el meu objectiu”.

El cas és que en Josep Lluís Blanco va emprar una via diferent per arribar a temps a Palafrugell, va engegar el seu Audi Q7, va marcar la rutaal GPS fins a les pistes de Palafrugell i va prémer l’accelerador.

Blanco corria al Míting de Palafrugell per desena vegada i aquest cop, que pretenia fer el rècord als 3000 metres lliços no va poder ser, tot i això en Wisi va demostrar que està en el més alt nivell i que pot ser competitiu en dues curses d’èlit seguides. La pluja, la fatiga després de la milla i un viatge exprés van ser les causes de que en Josep Lluís Blanco acabés cinquè a la prova amb un temps de 8 minuts i cinc segons, tot i això s’ha de dir que “fins la última volta vaig dominar la prova i el primer grup, format per sis atletes, va arribar molt enganxat” deia l’atleta gironí.

La pròxima setmana l’atleta català correrà al Campionat de Catalunya Open que es disputarà a Montjuic, “el fet de que el campionat sigui open vol dir que hi participaran atletes internacionals”, cosa que a Blanco li anirà bé per que “aquest dissabte vull fer la millor marca europea de la temporada en els 3.000 metres obstacles”.