miércoles, 16 de mayo de 2007

Utilitzant polítics

“Utilitza’ns” és el lema de Jordi Portabella per a les properes eleccions municipals. La proximitat amb el ciutadà és l’objectiu primordial dels republicans.

La política evoluciona a pas de gegant. Cada quatre anys la notícia principal relacionada amb qualsevol elecció política al Principat no és el guanyador ni el perdedor, no són els pactes, les aliances ni les estacades dels diferents partits. La notícia principal després de les eleccions catalanes és el baix índex de participació que reben cada quatre anys. Per això la campanya republicana es centra en captar el vot de l’abstenció. “Utilitza’ns” pot tenir molts significats, però un de segur és el que l’alcaldable independentista de Barcelona va anunciar el dimarts passat, “construir una Barcelona on la ciutadania sigui la mesura de totes les coses”.

Aquestes estratègies per a captar nous votants no són les úniques que empren els candidats alhora d’aconseguir vots. El passat dilluns per exemple, el diari Avui va publicar un reportatge on arran d’una entrevista personal als alcaldables dels principals partits, es publicava que la candidata d’Iniciativa els Verds, Imma Mayol, i Jordi Portabella d’Esquerra Republicana, eren els únics candidats a governar l’ajuntament de Barcelona que havien consumit alguna vegada un porro.

Aquest no és un cas aïllat, el president dels Estats Units d’Amèrica ja va dir fa uns anys que en alguna ocasió havia consumit cocaïna. Per part dels polítics de casa, cap d’ells reconeix seguir consumint marihuana o haxís, però el simple fet de reconèixer haver ingerit substàncies al·lucinògenes són vistes per els altres candidats de la cursa electoral com una manera forma poc intel·ligent d’apropar-se a la ciutadania.

Les anècdotes personals d’un candidat no proporcionen un vincle total amb els ciutadans, és per això que el candidat republicà, Jordi Portabella, ha inclòs un total de mil propostes ciutadanes en el seu programa electoral. L’alcaldable d’ERC qualifica aquesta iniciativa com a un “programa humanista que recull les preocupacions dels ciutadans”, preocupacions diverses, començant per la reivindicació d’un aeroport amb connexions internacionals i o seguint amb un pla municipal contra la violència vers les dones.

DESTACAT:
“Metrocata”-Portabella
Entre les propostes de l’alcaldable d’Esquerra Republicana, hi destaca el projecte d’un nou metro de 19 línies. Un cop més Jordi Portabella es presenta a les eleccions municipals de Barcelona amb la intenció de convertir-se en el nou alcalde de la ciutat contal. Per a guanyar la cursa electoral, o si més no esgarrapar més vots, el candidat d’ERC ha anunciat aquests últims dies una bateria de projectes que durà a terme si guanya les eleccions. Entre les seves propostes hi destaca un important projecte que revolucionaria el transport públic de la ciutat, s’anomenaria “metrocata”.

El “metrocata” és la proposta més cridanera de Portabella, una idea que concep com un model de xarxa de transport que vol estendre la capitalitat a tota la Regió Metropolitana. Per això el candidat d’ERC es va reunir el passat dimarts amb els candidats d’Esquerra als ajuntaments de Sant Adrià, Santa Coloma, l’Hospitalet i el Prat, i els hi va explicar la seva proposta d’una xarxa de metro que tindria una única nomenclatura i tarifes integrades també per a la corona metropolitana, a més d’incloure 19 línies amb freqüència de pas de entre un minut i mig, i quinze minuts.


No hay comentarios: