domingo, 6 de mayo de 2007

El Tibidabo i la crono per equips, les novetats

RECUPERAT · Les rampes de la muntanya barcelonina del Tibidabo tornaran a acollir 21 anys després l'última etapa de la ronda catalana NOVETAT · Torna la clàssica contrarellotge per equips en la primera etapa, amb sortida i arribada a Salou
Lluís Feliu i Roé

La 87a Volta a Catalunya (21 a 27 de maig) tindrà un regust de nostàlgia. L'única ronda catalana que queda al calendari, després de la desaparició de la Setmana, recuperarà l'espectacular final de festa a la muntanya barcelonina del Tibidabo, les rampes de la qual acolliran per tercera vegada l'última etapa. Les edicions de 1955 i 1986 són els precedents. El president de l'organització, Rubèn Peris, va assegurar ahir que "arribar al Tibidabo té un al·licient especial", ja que el desnivell donarà emoció fins a l'última pedalada, la que clourà 884 km repartits en 7 etapes.
Però no és aquesta l'única novetat, ja que els organitzadors han decidit tornar a obrir la cursa amb l'habitual crono per equips, que l'any passat no es va disputar. Seran 15 km pels voltants, un cop més, de Salou.
Pel que fa a la participació, sempre pendent de confirmar, les grans figures seran Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), guanyador de l'última París-Roubaix, i el kazakh Aleksandr Vinokúrov (Astaná), guanyador de l'última Vuelta. En total, 200 corredors de 20 equips Pro-Tour, i 5 de categoria continental.
Homenatge a Isaac Gálvez
D'altra banda, es va aprofitar l'acte per entregar 10 medalles honorífiques, inclosa la pòstuma a Isaac Gálvez, que va morir el passat novembre mentre disputava els Sis Dies de Gant.

Primera notícia signada per en Lluís Feliu i Roé, i publicada al diari Avui el divendres 4 de maig del 2007.

No hay comentarios: