miércoles, 7 de marzo de 2007

Artur Mas guanya

Artur Mas guanya les eleccions amb 11 escons més que Montilla i el partit dels Ciutadans entra per primer cop al Parlament.


Convergència i Unió ha guanyat les eleccions tant en nombre de vots com en nombre d’escons. Mas però, no arriba a la majoria absoluta i haurà de pactar si vol governar. D’altra banda els socialistes, perden cinc escons i criden a reeditar un nou tripartit.
Esquerra Republicana perd dos diputats respecte a les últimes eleccions i segueix tenint la clau alhora de pactar. Els republicans poden formar el pacte nacionalista amb Mas, o un nou tripartit amb Montilla.
Mentre un nou partit, el dels Ciutadans, entra a formar part del Parlament amb tres diputats.
El nostre enviat especial, Lluís Feliu, ens amplia la informació des de la seu de CIU.

“Hola molt bona nit, els parla en Lluí Feliu des de l’Hotel Magèstic de Barcelona. Cares de satisfacció i molta festa, en aquests moments Artur Mas està felicitant a la militància del partit i a totes aquelles persones que han fet possible, durant tota la campanya electoral, que Convergència i Unió obtingués aquest resultat. Fa uns minuts, el líder convergent deia que demà mateix començarà les negociacions amb altres partits, aquestes negociacions pretenen concretar possibles pactes de govern i pel que ha dit el presidenciable, tot apunta a que el líder d’Esquerra Republicana, Carod Rovira serà el primer en rebre la trucada d’Artur Mas . Això és tot des de la seu de Convergència i Unió”

Molt bé, moltes gràcies Lluís. Hem de recordar també, que un nou partit ha entrat a formar part del Parlament i això no passava des de l’any 88 . El parit liderat per Albert Rivera ha aconseguit tres diputats.
Per altra banda el PP perd un diputat i els ecologistes de Saura en guanyen tres.
La cara negativa d’aquestes eleccions ha estat la poca participació ciutadana, l’índex d’abstenció ha superat els de fa tres anys.

No hay comentarios: