miércoles, 28 de marzo de 2007

Tercer adéu d'una llegenda


La revista Life desapareix del mercat per tercera vegada i només oferirà alguna de les seves fotografies per Internet.

La llegendària revista nord americana Life, publicarà la seva última impressió el proper 20 d’abril. La revista que ha viscut i ha transmès l’evolució de la societat nord americana en primera persona, deixarà de publicar-se però seguirà present a Internet amb una col·lecció de deu milions de fotografies.

Sembla ser que les noves tecnologies han desbancat l’edició d’aquesta revista que va començar a publicar-se l’any 1936. La crua realitat que es viu a Nord Amèrica no deixava prous ingressos a la revista fotogràfica que durant aquests últims anys es distribuïa en diferents diaris americans i ha optat per tancar.

La crisi que comencen a viure els rotatius impresos, ha provocat que els anuncis que donaven vida a la revista Life anessin disminuint fins al punt de convertir-se en una revista fotogràfica poc rentable. La presidenta executiva de Life, Anna Moore, va declarar que “el mercat s’ha mogut enormement des d’octubre del 2004 i ja no es apropiat continuar la publicació de Life com a suplement d’un diari”. La facilitat d’obtenir imatges i textos per Internet han impossibilitat la supervivència d’aquesta revista, revista que fa unes dècades va ser una finestra objectiva a conflictes com la guerra del Vietnam.

La revista Life va començar a publicar-se l’any 1936 i no va ser fins el 1972 que l’empresa va tornar a plegar. Al 1978 va retornar i l’any 2000 va tancar per segona vegada. Al 2004 la revista Life torna a obrir, aquest cop de la mà de l’empresa Time Warner Inc. I finalment el 20 d’abril del 2007 tancarà per tercera vegada.

Tornarà a obrir la revista? Algun dia retornarà l’esplendor fotogràfic de Life? No se sap, “per a créixer hi ha que assumir riscos” deia la presidenta executiva Moore. La revista que fa un parell d’anys tenia una tirada de 13 milions d’exemplars i que era publicada setmanalment en 103 diaris, tanca deixant enrere un passat més que lloat i respectat fins i tot per les grans agències de fotografia com són Magnum o Reuters. El que sí que se sap és que l’empresa Time tindrà disponible a Internet 10 milions d’imatges de la revista Life i que té grans plans de negocis per a mantenir viva la marca.

El Grup empresarial Time ha comunicat que la Revista Life a part de tenir disponibles 10 milions de fotografies, també publicarà llibres i recopilacions de fotos.A finals del 2007 crearà un portal a Internet on es posarà a la venda el seu extens catàleg de fotografies, considerat per a molts un dels més importants del segle XX.

No hay comentarios: