miércoles, 7 de marzo de 2007

Esquí sobre herba

“Esquís sobre herba”

La falta de neu a les estacions d’esquí de la Cerdanya canvia les preferències d’oci durant el Pont de la Immaculada.

Hi ha molts esports que es practiquen sobre herba; futbol, rugby, hoquei, golf i ara també l’esquí. Durant aquest Pont de la Immaculada cal remarcar el descens de 33 morts en accidents arreu de l’estat envers l’any passat i la poca neu caiguda durant aquests dies de festa. Les maniobres que els propietaris de les pistes d’esquís han estat ideant per a mantenir els ingressos dels altres anys com excursions a peu, en bici, voltes en quad, descens amb montain bike i altres esports d’aventura com l’escalada, el senderisme... són algunes de les ofertes que han intentat substituir l’esquí.

Sigui com sigui, tot i la nova oferta d’oci que han intentat proporcionar les estacions d’esquí, els esquiadors han persistit en el seu afany de poder practicar el seu esport preferit. La majoria de la gent que ha pujat a la Cerdanya ha esperat a que l’home del temps anunciés nevades, han passat els dies i l’únic que ha anunciat aquest home ha estat la pujada de les temperatures i el predomini del sol. Així doncs l’ambient que es respirava per Puigcerdà durant els primers dies del Pont ha estat més que mai, d’agermanament i complicitat constant. Des de dimecres els nou vinguts a la Cerdanya miraven al cel, uns buscaven un núvol fosc que proporcionés neu, altres buscaven quelcom per a demanar-li més neu, pluges en forma de nevades o gel, més fred... tots els desitjos anaven per un mateix camí, i mentre, la majoria dels vinguts de Barcelona es trobaven a les cafeteries i es preguntaven que farien. Oriol Campmany deia que “si divendres no ha nevat tornaré cap a casa, m’estalviaré cues i aprofitaré el temps, aquí he vingut per a esquiar”. Altres esquiadors més optimistes, com en Ferran Feliu comenten que “em quedaré fins dimarts, m’he agafat festa a la feina i si no puc esquiar aprofitaré per jugar a golf, patinar sobre gel o anar en bici”, activitats que es poden fer a Puigcerdà.
I es que la Cerdanya poc a poc s’ha convertit en un territori d’oci i turisme massiu, lloguer de motos, quads, rocòdroms, pistes de gel, cinemes, caps de golfs, discoteques, cafeteries, pubs ... són algunes de les propostes que es poden escollir per aquestes terres muntanyoses.

Tot i que les pistes d’esquí han estat oferint activitats alternatives, fonts properes a les pistes de La Molina han assegurat que “aquest Pont ha sigut un autèntic fracàs, molts s’han quedat però han postposat la temporada d’esquí, això és un desastre”. Les paraules d’un dels taquillers de les pistes de la Molina, la única estació oberta de la Cerdanya que compta amb “la pista llarga” que s’ha vist plena de gom a gom durant aquests pont. L’estació de la Molina només ha pogut obrir una pista durant aquests dies, una pista que s’ha nodrit de la neu artificial dels canons.

Roberto Chaves, un ex professor d’esquí de les pistes andorranes de Pal Arinsal comenta que “feia sis temporades que no hi havia un Pont de la Immaculada tant desastrós”. Per altra banda, Sílvia Pineda, esquiadora habitual a les pistes d’esquí de la Cerdanya catalana, comenta que “la falta de neu no m’ha suposat cap problema, he aprofitat per agafar-me uns dies de relax i he fet una mica de ruta gastronòmica, per aquí d’alt es menja molt bé”

No obstant, mentre uns seguiran esperant canvis meteorològics i altres recordaran passades temporades... els més impacients, els esquiadors sobre herba, de ben segur que hauran de tornar a encerar els esquís i retocar els cantos ja que la única pista esquiable de la Cerdanya ha presentat durant aquest Pont, un estat lamentable. La pedra, troncs, l’herba i flors han estat presents en la única pista oberta de la Molina.

No hay comentarios: