miércoles, 7 de marzo de 2007

Lluís Coromines , llibertat!

Nou de cada deu santcugatencs s’oposen a la sentència judicial contra Lluís Corominas, gendre dels Tous.

El ingrés a presó sense fiança de Coromines, acusat d’homicidi, provoca la indignació de gran part de la població catalana.

Lluís Corominas, gendre i cap de seguretat de la casa pairal de la família Tous a Sant Fruitós del Bages va ingressar a presó per ordre de la titular del jutjat número 4 de Manresa. El cap de setmana passat Corominas va disparar contra l’albanokosobar Gazmend Sinani mentre aquest, pretenia suposadament robar a la finca vigilada per Corominas.

A partir d’aquí, Gazmend mor i Corominas és processat i empresonat, acusat d’homicidi mentre feia la seva feina, defensar la propietat de la família Tous. Són molts els que han donat a conèixer la seva opinió sobre el tema, la falta de seguretat a les cases ha tornat a fer sonar la alarma i un cop més, gran part de la població clama contra la injustícia burocràtica. Dimecres per la tarda un miler de persones es van manifestar a Manresa, tots clamant crits de llibertat per al gendre del matrimoni Tous.

“Sé que va en contra de la llei, però en Corominas ha fet bé, tots tenim dret a defensar el que és nostre”, aquestes paraules d’una jubilada i veïna de Sant Cugat se sumen a les moltes crítiques fetes aquests dies per els diferents mitjans de comunicació. Contxita Fadurdo, mestressa de casa i també veïna de Sant Cugat comenta que “la inseguretat ciutadana està creixent i les lleis no fan res per a tornar a la normalitat, el cas del gendre de la família Tous n’és un exemple, aquest pobre noi estava defensant la seva família”. Aquestes no són declaracions aïllades, fa temps que Catalunya viu una crisi sense precedents, la immigració i les bandes organitzades han provocat un augment d’assalts amb violència i ni els Mossos d’Esquadra estan preparats per combatre amb aquesta mena de delinqüents.

Nou de les deu persones entrevistades a la ciutat vallesana de Sant Cugat han declarat estar totalment en contra amb l’ordre dictaminada pel jutge. “És precís que es modifiquin les lleis, els lladres tenen impunitat a les nostres vivendes”, aquestes eren les paraules d’en Sergi Salvó, un estudiant d’humanitats que fa dos estius va ser víctima d’un atracament al seu habitatge mentre dormia tota la família. Però el consens en contra de l’empresonament de Corominas no és total, en Jaume Garcia, un estudiant de dret a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i resident a Sant Cugat justifica l’ordre de la jutgessa titular de Manresa, “quan va disparar (en Lluís Coromines, gendre de la família Tous) ja sabia el que li cauria a sobre, o almenys ho hauria d’haver pensat, no es pot disparar a ningú i menys al cap, Corominas ha comés un homicidi”. Tot i aquestes declaracions, la gran majoria dels santcugatencs, nou de les deu persones entrevistades (mostra aleatòria de 10 persones i un univers de 80 mil habitants a Sant Cugat del Vallès) es declaren a favor de Coromines i creuen necessari una revisió de les lleis de seguretat i propietat privada.

No hay comentarios: