miércoles, 7 de marzo de 2007

Raval

Jornada intensiva per als operaris de “Barcelona Neta”. L’endemà de la manifestació veïnal del “Forat de la Vergonya” comença amb un trist balanç de destrosses, detinguts i un agent ferit.


El barri del Raval ha sofert nombrosos actes vandàlics durant la manifestació de dijous on els veins del “Forat del Vent” exigien estar més ben informats per part de l’Ajuntament de Barcelona. Els manifestants critiquen la política de desinformació urbanística a la que es veuen afectats, molts veïns encara no saben que hi faran en el solar.

D’altra banda el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha despertat durant el matí de divendres amb taques de pintura a la façana, amb escrits en contra de l’ajuntament de la ciutat comtal a les parets i amb contenidors cremats pels voltants del museu. Testimonis dels fets comenten que molts dels manifestants, joves d’estètica okupa, van llençar bombetes plenes de pintura contra les finestres i parets del Museu d’Art Contemporani. A aquest resultat de la manifestació se li ha de sumar la detenció de dos activistes i un agent dels Mossos d’Esquadra ferit.

La manifestació que en un principi va sorgir com una protesta veïnal de caire pacífic es va transformar en una batalla campal quan, segons fonts veïnals, una cinquantena de joves incontrolats van afegir-se a la protesta.
L’Ajuntament de Barcelona té previst seguir amb les obres de rehabilitació urbanística, el solar del “Forat de la Vergonya” es convertirà així en un espai cívic on els veïns podran gaudir d’un espai verd, un centre per al veïnatge i un recinte esportiu. Tot i l’aparent normalitat que vol transmetre l’Ajuntament, els obrers que treballen en les obres del solar ho estan fent sota la protecció de la Guàrdia Urbana.

No hay comentarios: