miércoles, 7 de marzo de 2007

Geriàtric

La santcugatenca Pilar Hurtado, celebra els seus cent anys en una festa on hi ha assistit l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, i Francesc Fornieles, delegat de la Generalitat.

La Residència Geriàtrica Sant Cugat s’ha engalanat de cap a peus per a celebrar l’aniversari d’una de les seves pacients, Pilar Hurtado, que va néixer a Barcelona el nou d’octubre de l’any 1906. Hurtado, que va néixer a la ciutat comtal però ja fa més de deus anys que viu a Sant Cugat del Vallès, ha protagonitzat un acte on tots els seus amics, familiars i fins hi tot càrrecs públics han volgut ser presents.

Molts dels assistents al menjador del geriàtric del carrer santa rosa de Sant Cugat, estaven especialment emocionats per a poder participar en el que ha estat una festa d’aniversari històrica.
La sala principal del geriàtric ha acollit aquest homenatge amb més d’una setantena de persones, tots ells han participat en una festa on la mitjana d’edat superava per molt d’edat dels 70 anys. No obstant les ganes de viure i celebrar aquests cent anys de Pilar Hurtado semblaven propis d’una festa d’adolescents.

La festa ha començat amb els poemes de Dolores Gómez, una de les alumnes de l’escola d’adults de Sant Cugat que recentment ha après a llegir i escriure. Dolores Gómez, de més de setanta anys ha compost quatre poemes dedicats a la homenejada Pilar Hurtado. Després dels poemes, el delegat de la consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, s’ha dirigit a la protagonista amb unes paraules de cordial felicitació, a part d’aquestes paraules el delegat de la consellera, Francesc Fornieles, li ha entregat a Pilar Hurtado la “medalla dels cent anys de vida”, objecte que regala la Generalitat a totes aquelles persones que arriben al segle de vida.
Un cop ha acabat el representant de la Generalitat ha estat el torn de l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder i del Regidor de Sanitat de la ciutat, Enric Tomàs. Recoder ha començat el seu discurs dient que “persones centenàries com Pilar Hurtado formen part de la nostra comunitat i que tots hem d’estar agraïts de poder compartir molts moments amb aquestes persones que han viscut tantes coses”. Després de pronunciar aquestes paraules, l’alcalde de Sant Cugat ha citat que en vuit anys que porta al cap davant de l’ajuntament, ha felicitat una mitja de 4 o 5 persones a l’any per el mateix motiu, arribar als cent anys de vida. Un cop finalitza el torn de paraula l’alcalde de Sant Cugat, es produeix l’entrega de la “medalla de vida” on hi ha representat l’arbre centenari de la ciutat, el Pi d’en Xandri, i un diploma commemoratiu.
Acte seguit els companys de coral de Pilar Hurtado es disposen a cantar quatre cançons, entre elles la mítica cançó “d’Amapolas”, mentre els avis canten, les enfermeres, la majoria d’origen sud americà, comencen a repartir pastís i suc de taronja per a tots els assistents.

No hay comentarios: