miércoles, 7 de marzo de 2007

"L'església del mar"

Aquesta novel·la, la primer obra literària escrita per l’advocat Idelfons Falcones, és un llibre ben aconsellat per a totes aquelles persones que tenen ganes de passar una bona estona llegint.

La novel·la està ambientada en els carrers de la Barcelona del segle catorze i explica les peripècies d’un serb que es converteix en ciutadà de Barcelona, en la lluita personal que farà aquest personatge, per a que el seu fill anomenat Arnau, protagonista de l’obra, esdevingui una persona lliure.

Cal destacar el llenguatge en que està escrita l’obra. Encara que estiguem parlant d’una novel·la de més de sis centes pàgines, podem dir que és un llibre de lectura fàcil i ràpida. Vull destacar unes quantes característiques de la manera de fer de l’autor:



- Utilitza un llenguatge molt entenedor. Un llenguatge col·loquial.
- Frases curtes i simples.
- En molts moments estem davant d’unes línies, prodríem dir, didàctiques. Ja que l’autor ens explica moltes coses habituals de l’època.
- Les trames dels personatges són rodones, tots els personatges tenen una vida real, de introducció, nus i desenllaç.
- Molta realitat, l’espai coincideix amb la Barcelona del segle XXI. Moltes coses segueixen al mateix lloc.
- Els personatges envelleixen segons va transcorren el relat.
- Una lectura fàcil i correcte.
- En els relats apareixen moltes descripcions, cosa que fa que el text sigui més entenedor i alhora ens atragui més.



Aquestes han estat algunes de les característiques que he volgut destacar. En definitiva, aquesta primer novel·la escrita per Idelfons Falcones és, més que res, una obra contemporània distreta, que ens endinsa ràpidament cap a un passat llunyà, però que alhora és proper.

No hay comentarios: